Komplet Apalaška pot in Transverzala – 10 % in gratis poštnina!

50,40

APALAŠKA POT je iskriv in iskren zapis o avtorjevem doživljanju te dolge pešpoti. Prek razgibanega dogajanja med pohodom prikazuje tudi posebnosti te divjinske poti, ameriške narave in pohodništva. Prek popotnih tovarišev, mest ob poti in ljudi, ki jih srečuje v njih, pa razkriva sodobno ameriško stvarnost.

TRANSVERZALA je svojevrstno nadaljevanje Apalaške poti, ki s slikovitim, sočnim jezikom in začimbo humornih vložkov prikazuje naslovno krožno pot po Sloveniji. Pripoved prek slednje nudi vpogled v preteklost, a predvsem sodobnost avtorjeve domovine, in to s prepletenim vencem utrinkov in tem, ki jih ves čas povezujejo tudi bolj intimne niti ljubezni v njenih najrazličnejših oblikah.

Kategorija:

Opis

“Večkrat nagrajena uspešnica Apalaška pot je bila brez dvoma najboljši potopisni roman v zgodovini slovenske književnosti, a zgolj dve leti: nemogoče, kot se to sliši, a njeno svojevrstno nadaljevanje Transverzala gre s svojimi literarnimi kvalitetami še stopnjo dlje in tudi njena priljubljenost obeta biti samo še večja. Avtor teh romanov mora biti res prima in super tip, ni druge.” Ford Perfect

Go to Top